Page 1 of 1

Excessive loading times

Posted: 16 Oct 2018, 14:54
by MrChris
The Gladiabots application on Linux spends a lot of the time being unresponsive. I often have to wait about 20 seconds before I can click anything. It takes a long time to play new games.

These freezes happen in these situations:

- When a match has finished and the match results are uploading
- When the application first starts and the first menu is shown
- Whenever I go back to the menu
- When starting a new game and the unit setup screen is shown
- After the units have been chosen and I am joining a match. I have to wait at-least a couple of minutes on this screen.

Re: Excessive loading times

Posted: 16 Oct 2018, 15:01
by GFX47
Could you give me your machine specs, logs and tell me if you're talking about frozen frame with no movement and no response to your inputs or long loading animations?

Re: Excessive loading times

Posted: 16 Oct 2018, 15:35
by MrChris
Dell XPS 15 9560 (07BE)
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
16GiB System Memory

It is a frozen frame with no movement. It sometimes shows this message too:

Screenshot from 2018-10-16 14-21-08.png
Screenshot from 2018-10-16 14-21-08.png (141.03 KiB) Viewed 888 times


I have just reset the multiplayer matches local storage, and this has made things a lot quicker. I did this 3-4 days ago too, which gave me a temporary speed boost.

I'm not sure how to view the logs.

I suspect it has something to do with the size of my AIs? Perhaps things would be better if only the last X games were stored locally.

Re: Excessive loading times

Posted: 16 Oct 2018, 15:37
by GFX47
Please use the in-game bug report button.